Dubaković predstavlja Srbiju u Seulu

Dubaković DraganKup Premijera Južne Koreje slavi deset godina postojanja. Ove godine će se odigrati u Seulu od 22. – 27. novembra. Organizator turnira, KABA (Korean Amateur Baduk Association), je pozvao po jednog predstavnika svake zemlje, a predstavnik Srbije će ove godine biti Dragan Dubaković, član našeg kluba.

Organizator je imao dosta problema oko organizacije zbog epidemije koja je početkom godine bila u punom jeku. Dugo je bilo pitanje hoće li se uopšte organizovati Kup Premijera, ali kako se situacija popravila i vlada Južne Koreje ukinula zabranu organizovanja međunarodnih događaja odlučeno je da se turnir odigra, samo malo kasnije nego što je to uobičajeno.

Kup Premijera će se odigrati u čuvenom delu Seula, Gangnamu, u Riversajd hotelu, gde će i svi igrači biti smešteni. Igraće se šest kola, a pored zvaničnih partija učesnici će imati priliku da igraju sa korejskim profesionalcima.

Dubaković je ove godine bio deo ekipe koja je osvojila ekipnu titulu Srbije, a predstavljao je naš klub, grad Kragujevac i Srbiju i na parovnom prvenstvu Evrope u Moskvi, kao i na pojedinačnom prvenstvu Evrope u Liberecu, da pomenemo neke od većih turnira na kojima je igrao ove godine.

Želimo mu sretan put i da dostojno reprezentuje klub, grad i državu na 10. kupu Premijera Južne Koreje

Leave a Reply